miQ in business logo
Comment : 0

Ontsteltenis over de afkoop van kleine pensioenen

De Pensioenfederatie heeft met ontsteltenis kennis genomen van de Kamerbrief van het kabinet over de afkoop van kleine pensioenen. Na een overeenstemming van diverse partijen over een adequate oplossing, blijkt dat de overheid hier nu toch van af ziet.

Deelnemers kunnen worden gekort op de AOW of Anw als een klein pensioen wordt afgekocht, doordat de (jaarlijks opschuivende) AOW-leeftijd en de ingangsdatum voor aanvullend ouderdomspensioen sinds 2013 uiteen zijn gaan lopen.

Het afgekochte pensioen wordt namelijk meegeteld bij de inkomenstoets van de AOW-partnertoeslag en de Anw. De Pensioenfederatie heeft met onder meer de SVB en de Belastingdienst een werkbare oplossing uitgewerkt om te voorkomen dat deelnemers financieel nauwelijks meer profiteren van hun vrijgekomen pensioenkapitaal. Die oplossing kan niet tot uitvoering worden gebracht omdat staatssecretaris Klijnsma een draai heeft gemaakt en toch vasthoudt aan strikte toepassing van fiscale regels.

bron

Over de auteur
Elk bedrijf en elke ondernemer is anders. Daarom is de juiste oplossing voor pensioen en levensverzekeringen maatwerk. Het belang van de ondernemer of werkgever is hierbij mijn belang. Ik zit naast hem of haar, stel vanuit een onafhanke-lijke positie zaken ter discussie en geef objectief advies. De juridische en fiscale kant van alle mogelijke toekomstscenario’s vertaal ik naar de mens achter de ondernemer. Dat doe ik op een constructieve, praktische en begrijpelijke manier.

Geef een reactie

*