070 20 50 517 info@miqinbusiness.nl

Van pensioengesprek tot pensioencontract

Wie aanklopt bij miQ in business, kan rekenen op een gedegen pensioenadvies. Met een goede onderbouwing, een inzichtelijke berekening en diverse offertes om te vergelijken. Daar gaat een zorgvuldig traject aan vooraf. Want alleen zo kunnen we staan voor maatwerk en kwaliteit

miQ in business

Onze werkwijze

Wij werken altijd in fasen: van de inventarisatie en het advies tot het sluiten van het contract en het monitoren van de uitvoering. In onze offerte geven we aan wat u per fase kunt verwachten en hoeveel dat kost. Zo weet u waar u aan toe bent en houdt u overzicht over het proces. Ook bent u vrij om per fase te bepalen of u met ons verder wilt. Want soms is alleen een advies al voldoende en soms heeft u behoefte aan een totaaltraject.   

$

Fase 1: inventarisatie

We beginnen het adviestraject met een uitgebreid gesprek. Want om u goed te kunnen helpen, moeten we weten wie u bent, wat voor bedrijf u wilt zijn en wat u uw werknemers wilt bieden. Ook kijken we naar uw bedrijfssituatie, uw budget en uw specifieke vragen en wensen.

$

Fase 2: advies

Op basis van de inventarisatie bekijken we welke pensioenregeling of andere oplossing het best bij uw bedrijf past. We formuleren een advies en leggen dit helder aan u uit. Daarbij zetten we alle voor- en nadelen op een rij en geven we eventueel alternatieven. Achteraf kunt u dit advies rustig nalezen.

$

Fase 3: aanbod

Heeft u besloten welke financiële oplossing u wilt, dan gaan we op zoek naar het beste aanbod. We vragen bij meerdere pensioenaanbieders offertes op en beoordelen en vergelijken die. De beste offertes leggen we aan u voor, inclusief onze analyse. Uiteindelijk beslist u zelf welk aanbod u kiest.

$

Fase 4: contract

Bent u eruit, dan regelen we voor u het contract met de pensioenaanbieder. We zorgen voor de juiste clausules in de juridische documenten en zo nodig overleggen we over maatwerk. Ook sluiten we een beheerovereenkomst met u af voor het bijhouden van uw pensioenadministratie.

$

Fase 5: nazorg

Is het contract eenmaal gesloten, dan monitoren we de uitvoering ervan. Daarbij houden we u op de hoogte van fiscale en juridische wijzigingen en van eventuele aangepaste productkenmerken. Als u dat wilt, kunnen we daarnaast nog andere afspraken maken over de nazorg. En natuurlijk blijven we uw vraagbaak.

miQ in business

“Wij staan naast de werkgever en opereren geheel onafhankelijk. Daarbij laten we ons leiden door de belangrijkste vraag: welke oplossing past het best bij dit bedrijf?”

Annemieke Schiphuis pensioen

Annemieke Schiphuis, directeur van miQ in business

miQ in business

Meer dan alleen pensioenadvies

miQ in business is een veelzijdig adviesbureau. U kunt bij ons terecht voor:

Pensioenadvies en pensioenbeheer

  • Advies aan werkgevers
  • Advies aan ondernemingsraden
  • Beheer en administratie van pensioenen
  • Pensioencommunicatie voor medewerkers

Inkomen bij arbeidsongeschiktheid

  • Advies over werkgeversverzekeringen
  • Advies over werknemersverzekeringen
  • Beheer en administratie
}

10+ jaar ervaring

Maatwerk

Totale ontzorging

Deskundig gesprekspartner

miq in business

Wij denken graag met u mee

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!