070 20 50 517 info@miqinbusiness.nl

Advies over inkomen bij arbeidsongeschiktheid

Als werkgever heeft u wettelijke verplichtingen als het gaat om verzuim en arbeidsongeschiktheid. Gelukkig kunt u zich hiervoor verzekeren. Maar welke verzekering is geschikt voor uw bedrijf? En hoe regelt u de zaken het best voor uw werknemers? Daarvoor kunt u vertrouwen op de expertise van miQ in business. Wij adviseren u graag over een oplossing op maat.

miQ in business

Verzuimverzekeringen

Natuurlijk doet u er alles aan om uw medewerkers gezond te houden. Maar ziekteverzuim komt overal voor. U bent verplicht om het salaris van een zieke medewerker twee jaar door te betalen. Om dat risico te dekken, zijn er verschillende verzekeringen op de markt. miQ in business kent het aanbod goed en kan u een passend advies geven. Ook regelen we het contract voor u en nemen we het beheer van de verzekering over.

Eigenrisicodragerschap

Blijft uw medewerker na twee jaar arbeidsongeschikt, dan krijgt hij een WIA- of WGA-uitkering. Als werkgever betaalt u daar een WIA-premie voor, die soms hoog kan oplopen. U kunt er ook voor kiezen om eigenrisicodrager te worden. In dat geval sluit u een verzekering af die de kosten voor de WGA-uitkering vergoedt. U betaalt dan een lagere WIA-premie. Voor sommige bedrijven is dat gunstiger.

Onze adviseurs kennen alle in’s en out’s van het eigenrisicodragerschap. Daarom kunnen zij goed beoordelen of dit een goede optie voor u is. Ze brengen uw risico’s in kaart en vergelijken verschillende scenario’s. Zo komen zij tot een onderbouwd advies. Kiest u ervoor om eigenrisicodrager te worden, dan gaan ze op zoek naar de beste verzekering. Ze sluiten het contract voor u af en nemen u zo veel mogelijk administratieve lasten uit handen.

Kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact met ons op!

miQ in business

“Als medewerkers na twee jaar ziekte arbeidsongeschikt worden, krijgen zij te maken met de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). Daardoor verliezen ze vaak een flink deel van hun inkomen. Gelukkig zijn daar betaalbare financiële oplossingen voor. Wij kennen de aanbieders goed en werken soms al jaren met hen samen. Daarom kunnen we werkgevers maatwerk bieden.”

Annemieke Schiphuis pensioen

Annemieke Schiphuis, directeur van miQ in business

miq in business

Werknemersverzekeringen

Als werknemers een WIA- of WGA-uitkering krijgen, gaan zij soms fors achteruit in hun inkomen. Individueel kunnen zij dit lastig verzekeren. Maar als werkgever kunt u voor een betrekkelijk lage premie een goede oplossing bieden. Bijvoorbeeld door een WGA-hiaatverzekering of een WIA-excedentverzekering af te sluiten.

miQ in business kan u precies uitleggen wat deze verzekeringen inhouden. En rekent voor u uit wat ze gaan kosten. Uiteraard vergelijken we verschillende offertes voor u en geven we helder aan wat de voor- en nadelen van elke aanbieder zijn. Heeft u besloten, dan regelen we het contract voor u en zorgen we voor een goede afwikkeling.

Beheer en administratie van uw verzekeringen

Heeft u de verzekeringen eenmaal afgesloten, dan verzorgen wij het beheer ervan. Dat betekent dat we alle mutaties in uw werknemersbestand voor u doorgeven aan de verzekeraar. Vervolgens controleren we of die mutaties goed worden verwerkt. Daardoor levert ons beheer u niet alleen tijdwinst op, maar weet u ook zeker dat de verzekering adequaat wordt uitgevoerd. En voorkomt u onnodige kosten.

}

10+ jaar ervaring

Maatwerk

Totale ontzorging

Deskundig gesprekspartner

miq in business

Wij denken graag met u mee

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!