070 20 50 517 info@miqinbusiness.nl
MIQ IN BUSINESS: IN UW BELANG
Verboden indirect onderscheid in de pensioenregeling

Zes jaar na de start van miQ in business is Annemieke Schiphuis met haar bedrijf verhuisd naar een nieuwe stek aan de Scheveningse Hellingweg. “Een logische stap die past bij de groei van mijn bedrijf.”

“Een inspirerende werkomgeving, met uitzicht op de bedrijvige binnenhaven”, zegt Annemieke enthousiast over haar nieuwe kantoor. De verhuizing past bij de groei van miQ in business. Het bedrijf adviseert ondernemers en hun werknemers over de juridische en fiscale kant van hun pensioen. Ook beheert het collectieve pensioenregelingen voor ondernemingen. Klanten als Servorg, Nive en Weidmüller profiteren van de twintig jaar ervaring die Annemieke in haar vak heeft opgedaan.

Objectief en praktisch
“Mijn advies is altijd objectief en op uurbasis”, zegt Annemieke. Haar werkwijze is praktisch. “Samen met de ondernemer kijk ik naar zijn bedrijf. Hoe is de cultuur? Hoe lang zijn medewerkers in dienst? Zie je pensioen als zorgplicht of als beloning? Doordat ik bedrijven echt ken, kan ik de ondernemers goed adviseren. Ik ga op verzoek van de werkgever ook met medewerkers om de tafel, om ze persoonlijk over pensioen te adviseren.”

De toekomst voorzien?
Directeuren-grootaandeelhouders kunnen bij Annemieke terecht voor advies over pensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. “De juridische en fiscale kant vertaal ik naar de mens achter de ondernemer. Je kunt niet alle toekomstige situaties in je leven voorzien. Maar in mijn advies hou ik daar wel rekening mee.”