070 20 50 517 info@miqinbusiness.nl
Einde afkoop kleine pensioenpotjes
Einde afkoop kleine pensioenpotjes

Pensioenfederatie: ‘Ook kleine pensioenaanspraken behouden voor pensioenuitkering’

De Pensioenfederatie staat achter de uitspraken van staatssecretaris Klijnsma over het einde van de afkoop van kleine pensioenpotjes. Samen met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft de Federatie een overzicht gemaakt van kleine pensioenaanspraken.

“Pensioenfondsen willen opgebouwd pensioengeld zoveel mogelijk gebruiken voor de uitbetaling van pensioenuitkeringen”. “Dit gebeurt momenteel niet altijd, omdat bij (heel) kleine pensioenaanspraken pensioenfondsen ervoor kunnen kiezen om de aanspraak af te kopen. Zij doen dit omdat de kosten die worden gemaakt om deze kleine aanspraken te blijven administreren niet in verhouding staan tot de grootte van die aanspraken. En deze kosten komen voor rekening van het gehele collectief.”

miQ in business onderstreept het belang van de deelnemers om pensioengelden in de vorm van kleine aanspraken te behouden voor pensioenuitkering. Dit kan door waardeoverdracht bij wijziging van een werkgever. Daarnaast wordt onderzocht door CBS en de Federatie om meerdere kleine pensioenaanspraken te bundelen tot één grotere aanspraak.”